Dom Whisky we Władysławowie

Władysławowo jest bardzo sławnym kurortem nadmorskim, które odwiedza co roku, szczególnie w sezonie letnim masa turystów. Co wpływa na atrakcyjność miasta? Otóż od wielu wielu lat ludzie chcący odpocząć wybierają zazwyczaj miejscowości bardzo dobrze rozwinięte pod względem turystycznym oraz z mającym dostęp do morza. Turyści rezerwujący noclegi (np. tutaj ) zwracają uwagę szczególnie na atrakcje jakie się z nim znajdują oraz w okolicy.

Jedną z najciekawszych lecz dostępną jedynie dla osób które ukończyły 18 lat jest specjalna chata, we wnętrzu, której podziwiać można niespotykane dotąd smaki trunków. Miejsce to oddalone jest od miasta zaledwie siedem kilometrów, jednak można się tam dostać wieloma środkami komunikacji miejskiej. Dom Whisky jest wyrazem wielkiej pasji i miłości do tego rodzaju alkoholu. Nie jest ono jedynie miejscem kultu. Jak mówią właściciele „ Najpierw jest bowiem pasja, a dopiero potem smak, aromat i barwa”. Miejsce to zostało stworzone przez bramanów, których pasją jest odkrywanie nowych smaków. Łączenie nietypowych alkoholi oraz robienie show i zadowolenie każdego klienta. W Jastrzębiej Górze podziwiać można oraz kosztować ponad 1700 butelek whisky z całego świata. Celem założycieli domu Whisky jest organizacja ekskluzywnych spotkań , podczas których degustować można każdy inny rodzaj tego bursztynowego trunku. W trakcie próbowania smaków królowej wszystkich alkoholi, barmani wraz z odpowiednią butelką opowiedzą historię z nim związaną oraz wszystkie cechy charakterystyczne. W tej chwili ambasadorami są: Jakub Grabowski, który pierwsze kroki w Domu Whisky stawiał w 2012 roku a do jego perełek wśród whisky to Laphroaig, Glenfiddich i Glendornach. Marcin Felkner, barman z zamiłowania który swoją przygodę z domem zaczął w 2013 roku. Jarosław Choma- związany ze sztuką barmańską od 15 lat, doświadczony oraz profesjonalny barman z pasją do whisky , zadowoli obsługą każdego turystę przychodzącego do baru. Ostatni ambasador domu to Szczepan Faliński. Związany z tym miejscem od 2013 roku. Aby kupić butelkę whisky z dowolnego kraju świata wystarczy przyjechać nad morze lub otworzyć stronę internetową pod adresem www.slep-domwhisky.pl, gdzie znaleźć można każdy rodzaj trunku i zamówić online. Czas realizacji zamówienia waha w zależności od miejsca dostawy jednak nie przekracza 72 godzin. Ceny wahają się od 100 złotych, aż po kilka tysięcy, w zależności od rodzaju, marki oraz kraju pochodzenia.